TULPIŲ ŽYDĖJIMO ŠVENTĖ

Šventės

Burbiškio dvaras 23-ąjį kartą švęs tulpių žydėjimą

Gegužės 11 dieną Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvaro parke (Radviliškio r.) vyks tradicinis ir kasmet naujovių pasiūlantis Burbiškio dvaro festivalis „Tulpių žydėjimo šventė“, garsėjantis milijonu žiedų bei dvarų istoriją, kultūrą, šiuolaikines pramogas vienijančia programa. Tūkstančių lankytojų kasmet sulaukiantis vienintelis Lietuvoje tulpių žydėjimo festivalis šiemet organizuojamas jau 23-ąjį kartą. Šiemet žydinčioje šventėje koncertuos populiariausi šių dienų atlikėjai, dvaro kultūrą skleis muzika bei šokiai, teatras, dailė, fotografija bei daugybė kitų veiklų.

Pavasariui įsibėgėjant, Burbiškio dvaro gėlynuose, lysvėse, klombose stiebiasi tulpių lapai, o netrukus saulę pasveikins ir pirmieji ankstyvųjų veislių žiedai. Pernai pirmosios tulpės dvare pražydo balandžio 18 dieną, o festivalis tradiciškai organizuojamas antrąjį gegužės šeštadienį, kai dvaras jau skendi žieduose.

Gegužės 11 dieną šventė prasidės 12 valandą. Lankytojai kviečiami grožėtis visa palete įvairiausių veislių žiedų, išsirinkti gražiausias iš gražiausių tulpių, įsiamžinti milijono žiedų jūroje.

Oficialus Burbiškio dvaro festivalio „Tulpių žydėjimo šventė“ atidarymas – 13 valandą.

Po garbingų svečių ir festivalio organizatorių sveikinimų dvaro parke pasklis muzika. Bus visko – ir romantiškų melodijų, ir trankių ritmų, nostalgiško skambesio bei šiandienos hitų.

Pirmasis dainomis festivalį 13 valandą 20 minučių pasveikins visų kartų klausytojų mylimas atlikėjas Egidijus Sipavičius. Kartu su Kauno bigbendu jis atliks koncertinę programą „Pienės pūkas“.

14 valandą 50 minučių koncertuos viena ryškiausių ir talentingiausių Lietuvos atlikėjų, 2022 metais Lietuvai „Eurovizijoje“ su daina „Sentimentai“ atstovavusi dainininkė Monika Liu su grupe.

16 valandą sceną sudrebins visada originalūs, energingi ir nuotaikingi „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

17 valandą 30 minučių koncertuos itin savitą muzikinį braižą ir stilių turintis populiarusis dainininkas Saulius Prūsaitis su grupe.

Festivalio vedėjas – Rolandas Mackevičius.

Visą festivalio dieną, nuo 12 iki 18 valandos, jaukūs Burbiškio dvaro parko kampeliai prisipildys gyvosios dvarų istorijos ir kultūros, praeitis persipins su dabartimi, o veiklų čia ras ir maži, ir suaugę.

Parke užsukti į senosios fotografijos ateljė ir įsiamžinti ilgam prisiminimui kvies elegantiški fotografai. Talentingi šaržų piešėjai pieš šmaikščius, nuotaikingus portretus.

Skambės senųjų instrumentų muzika, o šokyje suksis renesanso kostiumais pasipuošę dvariškiai. Atgiję teatro personažai atkartos dvare gyvavusią pasivaikščiojimų tradiciją, stebins netikėtais mini etiudais ir gyvaisiais paveikslais. Kone dangų remdami vaikščios kojūkininkai.

O kur dar žaidimai bei kitos edukacinės veiklos ir pramogos! Tradiciškai šventėje veiks senovinių automobilių, muzikinių dėžučių ir gramofonų, muziejaus istorijos ir kitos parodos, tautodailininkų ir kulinarinio paveldo mugė.

Bilieto kaina suaugusiesiems – 10 eurų, moksleiviams – 5 eurai. Vaikai iki 7 metų įleidžiami nemokamai.

Į šventę bilietą galima įsigyti muziejaus puslapyje bei atvykus į festivalį. Bilietai, išsamesnė informacija: www.daugyvenesmuziejus.lt, tel. +370 422 56 110.

Tulpių žydėjimu muziejus kvies grožėtis visą žydėjimo laiką, lankytojų lauks ir daugiau renginių. Gegužės 12 dieną Burbiškio dvaro parke vyks koncertas „Pavasario paukščių balsai“. Koncertuos „Baltasis Kiras“, „Baltos Varnos“ ir Darius Žvirblis, bus galima apžiūrėti veikiančių muzikinių dėžučių ir gramofonų, muziejaus istorijos ir kitos parodos.

Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio informacija